O nama

Stočarsko veterinarski centar za reprodukciju i veštačko osemenjavanje „Krnjača“ osnovan je 1951. godine kao Javna ustanova po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti domaćih životinja (Službeni glasnik RS br.50/92) i registrovan je u tadašnjem Trgovinskom sudu (a sadašnjem Privrednom sudu).

Osnovni cilj rada Centra jeste razvoj stočarstva, odnosno govedarstva uz poboljšanje kvaliteta i povećanje odgajivačkih vrednosti koji vodi sigurnom genetskom napredku u populaciji goveda naše zemlje.

Osnovna delatnost Centra jeste proizvodnja i distribucija semena priplodnih bikova, rad na reprodukciji, uzgoju i odabiru muških priplodnih grla i ispitivanje (testiranje) priplodne vrednosti bikova. Osim toga dodatno se bavi povećanjem plodnosti, i redovnim organizovanjem Seminara za veštačko osemenjavanje.

Centar ostvaruje i izvrsnu saradnju sa stručnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu jer da bismo došli do prave vrednosti bika neophodna je saradnja Centra sa Osnovnim odgajivačkim organizacijama, Glavnom odgajivačkom organizacijom, Naučnim Institutom za veterinarstvo, Veterinarskim fakultetom a pod ingerencijom smo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

SVC „Krnjača“ je ustanova koja je ovladala i primenjuje visoku tehnologiju u proizvodnji semena visoko kvalitetnih bikova i poseduje zavidan lager semena. Ovaj Centar je jedini Centar u Republici Srbiji koji ima akreditovanu laboratoriju za ispitivanje, u skladu sa standardom srps iso 17025 i sertifikovan sistem menadžmenta kvalitetom srps iso 9001 2008.  Osim sopstvenih bikova  simentalske i holštajn frizijske  rase koji su prikazani u ovom katalogu, nudimo Vam i mogućnost nabavke duboko zamrznutog semena vrhunskih bikova – bikovskih očeva iz Nemačke (GGI) i Austrije (Genetik Austrija).

Preko pedeset godina tradicije, kvaliteta i iskustva rezultat su zajedničkog rada zaposlenih u Centru, naših kupaca i naučno-stručnih službi a sve sa ciljem da zadržimo dobre osobine, promenimo one koje nedostaju i kontinuirano povećavanje produktivnoti Vaših grla. Hvala Vam na dosadašnjem ukazanom poverenju i nadamo se budućoj saradnji.


 

Ova neobična farma nalazi se u Krnjači i osnovala ju je Vlada Srbije. Kako, zašto i zbog čega saznajte u videu koji sledi...
http://www.telegraf.rs/telegraf-now/2251812-video-nesvakidasnja-farma-bik-skace-na-bika-ili-na-fantoma

 

Pančevački put 105, Krnjača, Beograd
+381 11 27 11 292
+381 11 27 48 183
svckrnjaca@gmail.com

Back to Top